Mevlud Dudić ponovo izabran za predsednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji

Pravo glasa na ovim izborima imalo je 120 članova Izbornog tela, a svoje glasačko pravo iskoristilo je njih 98

09.12.2023. 15:46
  • Podeli:
mevlud dudić, 9 dec 2023 - foto tanjug aleksandar nićiforović (1)-6574781c9f0d9.webp Foto: Tanjug/Aleksandar Nićiforović

Glasovima većine članova Izbornog tela za glavnog muftiju i predsednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji (IZuS) na novi petogodišnji mandat izabran je Mevlud Dudić.

Pored Dudića, na glasačkom listiću našle su se i muftije Rešad Plojović i Ragmi Destani, s tim što je od učešća u izbornom procesu, neposredno pred početak glasanja, odustao Plojović.

Pravo glasa na ovim izborima imalo je 120 članova Izbornog tela, a svoje glasačko pravo iskoristilo je njih 98. 

Izborno telo činile su muftije, članovi Sabora, glavni imami, predsednici medžlisa, rukovodioci ustanova Islamske zajednice i profesori verskih predmeta na Fakultetu za islamske studije i u Medresi Gazi Isa-beg. 

Glasanje je usledilo nakon što su Dudić i Destani predstavili svoje programe. 

Foto: Tanjug/Aleksandar Nićiforović

Za dosadašnjeg glavnog muftiju i predsednika Mešihata IZuS-a glasao je 91 član Izbornog tela, dok je njegov protivkandidat, muftija preševski Destani dobio poverenje sedam članova Izbornog tela. 

Na ovoj sednici izabrani su i članovi Mešihata IZuS, a za zamenika predsednika Mešihata izabran je muftija Plojović. 
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()