Ministar Dačić uputio saučešće povodom smrti Henrija Kisindžera

Bivši američki državni sekretar ostaće upamćen kao pragmatična ličnost, iskusan državnik i vrsni diplomata

01.12.2023. 11:02
  • Podeli:
henri kisindžer - foto AP Photo Richard Drew, File Tanjug 1-65683e03d35e4.webp Foto: AP Photo/Richard Drew, File/Tanjug

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić uputio je saučešće povodom smrti Henrija Kisindžera državnom sekretaru SAD Entoniju Blinkenu. 

“Povodom smrti Henrija Kisindžera, bivšeg državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država, u ime Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i u svoje ime, upućujem izraze najdubljeg saučešća", naveo je Dačić, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako je istakao, Henri Kisindžer ostaće upamćen kao pragmatična ličnost, iskusan državnik i vrsni diplomata. 

Njegovim odlaskom, svet je izgubio značajnu političku figuru koja je obeležila jedan period pun izazova na globalnoj političkoj sceni, istovremeno ostavljajući upečatljiv trag u istoriji diplomatije i pregovaranja, naveo je šef srpske diplomatije. 

"Molim Vas da članovima porodice, prijateljima i kolegama uvaženog gospodina Kisindžera prenesete da saosećamo sa njima u ovim teškim trenucima,” navodi se u saučešću ministra Dačića upućenom američkom državnom sekretaru.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()