Mišel otkazao put u Crnu Goru, pa zakazao novi sastanak: Moraće Milatović kod njega

I dalje ne znamo razlog otkazivanja posete Podgorici

01.07.2024. 15:22
  • Podeli:
Tan2023-11-1419302574_2 šarl mišel Martin SylvestRitazu Scanpix via AP-65571a70e3a65.webp Foto: Tanjug/Martin Sylvest/Ritazu Scanpix via AP

Odlazeći predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel poručio je da će se sastati sa crnogorskim predsednikom Jakovom Milatovićem u Briselu, nakon što je otkazao ranije najavljenu posetu Podgorici.

Mišel na platformi "X" naveo da je važno da Crna Gora ostane posvećena putu ka EU.

"Razgovarao sam danas sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem i dogovorili smo se da ćemo se sastati u utorak u Briselu. Važno je da Crna Gora ostane fokusirana na putu ka EU", napisao je Mišel.

Povodom sastanka sa Mišelom oglasio se i Milatović, takođe na društvenoj mreži "X", ali ne obrazlažući zvanično zašto je Mišel otkazao posetu Podgorici.

"Upravo sam razgovarao sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom. Nažalost, njegova poseta Crnoj Gori je odložena. Umesto toga, ja ću, na njegov poziv, otići u utorak u Brisel", objavio je Milatović.

Dodao je da "EU partneri ostaju posvećeni punopravnom članstvu Crne Gore".

"Kao predsednik države, sa svoje strane i uz pomoć svih evropskih snaga, uradiću sve u domenu svojih moći i nadležnosti, da se ostvari crnogorska EU Agenda 2028", istakao je Milatović.

Iako zvanično objašnjenje o otkazivanju posete nije objavljeno, podgoričke Vijesti prenele su da je Mišel odložio posetu Crnoj Gori, a nezvanično se kao razlog iz vrha vlasti navodi usvajanje Rezolucije o genocidu u sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzen, od strane crnogorskog parlamenta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()