Na KiM uhapšen D. D. zbog sumnje da je učestvovao u sukobima u Zvečanu u maju 2023.

Tada je povređeno više Srba, a kosovska policija je ušla u opštinske zgrade i u njih uvela albanske gradonačelnike

25.07.2024. 07:36
  • Podeli:
Tan2023-09-2715133232_5 kosovska policija KiM (AP PhotoVisar Kryeziu)-652a7db74d21a.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Pripadnici tzv. kosovske policije uhapsili su D.D. u južnom delu Kosovske Mitrovice, saopštila je tzv. kosovska policija, dodajući da je razlog hapšenja to što je D. D. osumnjičen da je u maju prošle godine u Zvečanu učestvovao u sukobu pripadnika Kfora, tzv. kosovske policije i građana, kada je povređeno više od 50 Srba i oko 25 pripadnika Kfora.

Protiv D. D. je u specijalnom tužilaštvu podneta krivična prijava u vezi sa navodnim napadom na službeno lice tokom sukoba, a sumnjiči se za navodna krivična dela ''protivustavno delovanje u cilju napada na ustavni poredak Kosova'', kao i ''ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom'', ''učešće u grupi koja vrši krivično delo i huliganizam'' i ''napad na službeno lice", saopštila je tzv. kosovska policija na svom Fejsbuk profilu, a prenosi Koha.

Pripadnici tzv. kosovske policije su u maju 2023. upali u zgrade opština u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću, upotrebivši suzavac, dimne i šok bombe protiv Srba koji su pokušali da ih spreče da uđu u opštinske prostorije. 

Tada je povređeno više Srba, a kosovska policija je ušla u opštinske zgrade i u njih uvela albanske gradonačelnike.

Gradonačelnici četiri opštine na severu KiM - Severne Mitrovice, Zubinog Potoka, Zvečana i Leposavića - izabrani su na izborima koje su Srbi bojkotovali, nakon što su u novembru 2022. godine napustili prištinske institucije zbog kršenja Briselskog sporazuma od strane Prištine, upada specijalnih jedinica kosovske policije na sever pokrajine i stalnih protivpravnih hapšenja Srba.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()