Nova akcija protiv Srba na Kosmetu: Na zgradi Doma kulture u Sušici osvanuo grafit "Albanija"

Nikakvi grafiti ne mogu da oteraju meštane Sušice sa svojih ognjišta, poručio je Marko Simić

17.06.2024. 14:15
  • Podeli:
natpis albanija na zgradi doma kulture u sušici, sušica - 17 jun 2024 - TANJUG Kancelarija za Kosovo i Metohiju (1)-66702800f0814.webp Foto: Tanjug/Kancelarija za Kosovo i Metohiju

U selu Sušica na Kosovu i Metohiji na objektu doma kulture i dečijem igralištu ispisani je grafit "Albanija" što je uznemirilo meštane ovog većinski srpskog mesta nadomak Gračanice.

Predsednik lokalnog saveta Sušice Marko Simić je naglasio da su meštani tokom jučerašnjeg dana primetili ispisane grafite, a da je slučaj u toku dana prijavljen takozvanoj kosovskoj policiji.

 "Ono sto je jako važno da se kaže jeste da su Albanci kod nas u selu starosedeoci sa kojima živimo zajedno još od 1999. godine. Sa njima nije bilo nekih većih problema. Pre četiri godine su bili ispisani grafiti slične sadržine. Ono što je zanimljivo je da se ovakve stvari dešavaju u vreme odmora. Moje je mišljenje da meštani Sušice to nisu uradili , već da su to ljudi koji tokom leta iz inostranstva dolaze na odmor. Meštani nisu nikog videli", rekao je Simić.

Foto: Tanjug/Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Dodao je da nikakvi grafiti ne mogu da oteraju meštane Sušice sa svojih ognjišta.

"Jesmo uznemireni, ali znate kako, ne mogu neki grafiti da nas uplaše i oteraju odavde policija će sada da izvrši uviđaj, istraga je u toku pa ćemo videti. Nadam se da će počinioci biti pronađeni", rekao je Marko Simić.

Foto: Tanjug/Kancelarija za Kosovo i Metohiju

U selu Sušica, prema rečima Simića trenutno živi oko 500 Srba, dok je Albanaca upola manje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()