Nova SMS prevara kruži Srbijom: Nikako ne otvarajte ovaj link

Važno je da znate

24.08.2024. 20:35
  • Podeli:
sms - pixabay-1665985787792.webp Foto: Pixabay

Svako malo se pojavi nova SMS prevara u Srbiji, dok prevaranti pronalaze nove načine da prevare i iznude nasumične građane.

Iako se građani upozoravaju da ne ulaze na poslate linkove, kao jedan od ključnih saveta je — ne nasedajte i ne ostavljajte svoje lične podatke, prenosi Blic.

Građani su podelili nove SMS poruke koje stižu na lične brojeve telefona. I dok se poruke razlikuju u nijansama, prevara je uvek ista.

"Vaš paket je stigao u poštu, dva puta smo ga isporučili bezuspešno, ažurirajte podatke o adresi. U suprotnom, paket će biti vraćen", navodi se čitko u poruci, uredno napisanoj na ćirilici i bez pravopisnih i gramatičkih grešaka.

Čini se da su prevaranti pronašli foru kako da približe svoje prevare u porukama, ali vešto oko može videti da je poruka poslata sa broja koji nije povezan sa brojevima u Srbiji, kao ni sa brojevima pošte.

"Otvorite vezu direktno ili kopirajte vezu u svoj mobili pretraživač", dodaje se ispod linka koji ne smete otvarati, gde se vidi da su prevaranti izveštili i korišćenje ćirilice bez greške.

Kao i uvek, savet je da neproverene linkove ne otvarate i još bitnije — nikakve lične podatke ne ostavljate ukoliko niste sigurni. Ukoliko vam stigne poruka od Pošte Srbije — takve poruke su potpisane, a još češće poslate na Viber i Whatsapp aplikacije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()