Novi grafiti tzv. OVK ispisani na severu KiM

Na jednoj od zgrada je ispisana oznaka "B-13", koja označava albansku terorističku organizaciju.

16.04.2023. 21:29
  • Podeli:
Tan2023-04-1619514499_5 OVK grafiti KiM foto dopisništvo kim-643c4c8273573.webp Foto: Tanjug/Dopisništvo KiM

Novi grafiti na kojima na albanskom jeziku piše skraćenica takozvane Oslobodilačke vojske Kosova, ispisani su danas u multietničkom naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Kako Tanjug saznaje, nepoznata osoba ili više njih, grafite su ispisali na dve stambene zgrade u kojima žive Srbi, čak i na jednom automobilu čiji je vlasnik građanin Kosovske Mitrovice, srpske nacionalnosti.

Na jednoj od zgrada je ispisana oznaka "B-13", koja označava albansku terorističku organizaciju.

Grafiti su ispisani na dan kada Srbi proslavljaju Uskrs i samo nedelju dana uoči lokalnih izbora u četiri opštine na severu Kosovu i Metohiji na koje, kako je najavljeno, neće izaći najveća politička partija Srba sa Kosova i Metohije, Srpska lista, kao ni ogromna većina Srba.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()