Očuvanje identiteta i nasleđa: Božović u Bostonu sa srpskom zajednicom u Crkvi Sveti Sava

Generalni konzul je posebno posvetio pažnju folklornim aktivnostima i školi srpskog jezika koja obuhvata decu od 3 do 13 godina

18.12.2023. 17:25
  • Podeli:
Tanjug Generalni konzulat Republike Srbije - Njujork-6580720188872.webp Foto: Tanjug/Generalni konzulat Republike Srbije - Njujork

Generalni konzul Srbije u Njujorku Vladimir Božović danas je posetio Crkvu Svetog Save u Bostonu gde je sa predstavnicima brojne srpske zajednice razgovarao i o očuvanju identiteta i kultrunog nasleđa.

Božović je prisustvovao i svetoj liturgiji i slavi hora Crkve Svetog Save u Bostonu. 

Kako se navodi u saopštenju Generalnog konzulata Božović je aktivno učestvovao u radu crkvenog odbora, detaljno se upoznajući sa različitim aktivnostima unutar crkve.

Posebno je posvetio pažnju folklornim aktivnostima i školi srpskog jezika koja obuhvata decu od 3 do 13 godina, kao važnim stubovima u očuvanju srpskog identiteta i kulturnog nasleđa.

Božović koji je sredinom novembra preuzeo dužnost u Njujorku, prvu posetu Bostonu iskoristio je da u razgovoru sa srpskom zajednicom ukaže na značaj pune, aktivne i dinamične saradnje kao i potrebu jačanja veza između konzulata i srpskih zajednica širom Sjedinjenih Američkih Država.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()