Odbijen zahtev da se Ratko Mladić prebaci na lečenje u Srbiju

Lekari smatraju da se stanje Ratka Mladića popravlja

11.05.2024. 11:09
  • Podeli:
ratko mladić, 28 jan 2014 - profimedia-65ca75996be27.webp Foto: Profimedia

Zahtev da se general Ratko Mladić prebaci na dalje lečenje u Srbiju je odbijen, izjavio je njegov sin Darko Mladić koji se sinoć vratio iz Haga.

Naveo je da lekari smatraju da se stanje Ratka Mladića popravlja i da mogu dobro da ga oporave da bi se vratio u ćeliju.

"Odbili su nam zahtev, jedan sudija je bio 'za', a ostali su bili protiv. Nemam poverenja u njihove doktore, ali na njihovu odluku nemamo pravo žalbe. Nastavićemo da šaljemo lekare i da reagujemo što je brže moguće na njegove promene“, rekao je Darko Mladić.

On je za RTRS istakao da je stanje generala vrlo kritično i da je on veoma slab. Rekao je da je problem što njegov otac sada ne može da ustane iz kreveta jer je veoma slab i to što u Hagu nema uslova za njegovu rehabilitaciju.

Objasnio je da su njeovom ocu otkazali bubrezi jer su, kako je naveo, lekari u Hagu pogrešno tumačili njegove probleme i dali mu previše diuretika, nisu pratili balans tečnosti i na taj način došlo je do oštećenja bubrega.

"Dobili smo i detalje nalaza kada je prebačen u bolnicu i postalo nam je jasno zašto su odugovlačili sa tim nalazima. Jasno je da je to bilo zbog greške lekara. Greška je elementarna. Naši lekari iz Banjaluke su prilikom posete najavili šta će se dešavati ako se tako nastavi sa njegovim srcem. On je imao dve epizode sa srcem i oni su mu dali jaču terapiju, nisu to ispratili i sa tom terapijom oštetili su mu bubrege“, kazao je Darko Mladić.

Porodica i advokati će nastaviti da se bore i pokušati da prate šta će se dalje dešavati sa lečenjem Ratka Mladića.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()