Oni su tu zbog našeg mirnog sna: Ovako izgleda intenzivna obuka 72. brigade za specijalne operacije

U skladu sa programom osposobljavanja, borbeni timovi su uvežbavali protivdiverzionu i borbu u urbanoj sredini

29.11.2023. 18:00
  • Podeli:
obuka 72. brigade za specijalne operacije, 29 nov 2023 - foto Tanjug Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije (3)-65676d09373fe.webp Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije

U okviru redovnog osposobljavanja u zimskom periodu, pripadnici 72. brigade za specijalne operacije realizovali su danas, u kasarni u Pančevu, protivdiverzionu i borbu u urbanoj sredini, kojoj su prisustvovali zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije Želimir Glišović i komandant brigade Miroslav Talijan, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Glišović je u kasarni "Ratko Nemanjić" u Pančevu u pratnji komandanta brigade Talijana ostvario neposredan uvid u osposobljenost pripadnika jedinice za realizaciju dodeljenih zadataka.

U skladu sa programom osposobljavanja, borbeni timovi su uvežbavali protivdiverzionu i borbu u urbanoj sredini, izvođenje protivterorističkih i prepadnih dejstava, usavršavali tehnike veranja i realizovali gađanja iz različitih tipova naoružanja.

Na obuci aktivno učestvuju i profesionalni vojnici koji su u jedinicu primljeni početkom avgusta po "Projektu 5000", a rezultati koje pokazuju u procesu osoposobljavanja potvrđuju njihovu spremnost i motivisanost da savladaju velika psihofizička naprezanja i dostignu visoke standarde obučenosti pripadnika specijalnih jedinica.

Realizacijom osnovne i napredne obuke specijalnih jedinica, koja se u 72. brigadi za specijalne operacije izvodi tokom cele godine, obezbeđuje se vrhunska osposobljenost vojnika i starešina za izvršavanje zadataka u svim taktičkim, vremenskim i zemljišnim uslovima, a time i visok nivo borbene gotovosti ove elitne jedinice Vojske Srbije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()