'Ostvario se moj dečački san': UNA sa prvim pilotom aviona V54 Milanom Šarićem

Veliko pojačanje srpske vojske

Autor: Lena Sladojević
15.11.2023. 20:59
  • Podeli:

Vojska Srbije dobija pojačanje - na vojni aerodrom u Batajnici sleteo je i drugi transportni avion, Erbas C-295. 

Time je završena isporuka aviona koji su ugovoreni 23. februara prošle godine.

Uz avione, Vojska je dobila i novog pilota. 

U februaru smo mogli da vidimo kako napreduje osposobljavanje za pilote u trajanju od sedam meseci. Danas smo mogli da upoznamo prvog koji je dobio zvanje pilota aviona - potporučnika Milana Šarića.

"Na osnovu Člana 2. i člana 3. 4. i 5. pravila o letačima u letačkoj službi, a na osnovu predloga komandanta 204. vazduhoplovne brigade dodeljujem vojno letačko zvanje pilot aviona višestruke namene i razvrstavam u petu kategoriju stručne i borbene osposobljenosti na avionu V54 Šarić Milana potporučnika oficira avijacije 252. školsko-trenažne avijacijske eskadrile", rekao je zamenik komandanta Ratnog vazduhoplovstva Brane Krnjajić, zatim se obratio i Šarić:

"Gospodine pukovniče, poštovane kolege, dragi roditelji i rodbino, uvaženi predstavnici medija, velika je čast i zadovoljstvo da danas stojim ovde zajedno sa vama u istom stroju rame uz rame. Danas se ostvario moj dečački san i ostvarila se želja koja u meni postoji godinama, emocije su zaista jake, a osećaj jedinstven i znam da ću ovaj dan pamtiti do kraja života. Danas sam i zvanično postao pilot Vojske Srbije", rekao je pilot 252. školsko-trenažne avijacijske eskadrile Milan Šarić.

Tokom stručnog osposobljavanja, kako kaže, imao je priliku da leti na savremenim vazduhoplovima i da dobije obuku od najstručnijih vojnih pilota.

"Ovim putem bi pozvao sve mlade ljude da se odvaže, ohrabre i krenu ka svom cilju, da se prijave i da postanu vojni piloti. Svima njima poručujem da se snovi zasta ostvaruju", poručio je Šarić.

Osim pilota, Vojska Srbije je bogatija i za dva aviona novouvedena u naoružanje. U pitanju su transportni avioni srednje nosivosti namenjenji za prevoz ljudi i tereta, kao i za sanitetski prevoz. Vojska Srbije poziva sve mlade da prate konkurse, jer samo tako mogu da dobiju šansu da ostvare svoje dečje snove. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()