Petković: Naša sveta dužnost da nikada ne zaboravimo junake sa Košara

Istakao je da će Srbija nastaviti da se bori za istinu o "svim našim stradalnicima" i da nikada neće odustati

09.04.2024. 10:54
  • Podeli:
Tan2024-03-1709085962_0 petar petković foto vladimir šporčić-65f6b96de5cad.webp Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković kazao je da su Kancelarija i Komisija za nestala lica Vlade Republike Srbije nebrojeno puta tražili da Priština omogući potpunu pretragu za nestalim i stradalim Srbima na Košarama, ali da neodgovorna vlast u Prištini to do danas nije dozvolila i naglasio da je naša "sveta dužnost da ih nikada ne zaboravimo".

"Tog 9. aprila 1999. godine počela je jedna od najtežih bitaka za srpski narod, bitka na Košarama. Naši heroji položili su ono najvrednije, svoje živote i svoju mladost za odbranu otadžbine, za odbranu Kosova i Metohije. I posle 25 godina od njihovog mučeničkog stradanja, njihovi mladi životi svetle istim neugaslim sjajem. Naša je sveta dužnost da ih nikad ne zaboravimo, a tek zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću negujemo kulturu sećanja na sve naše stradalnike. Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Komisija za nestala lica Vlade Republike Srbije su nebrojeno puta tražili da Priština omogući potpunu pretragu za nestalim i stradalim Srbima na ovoj karauli, ali neodgovorna vlast u Prištini to do danas nije dozvolila", napisao je Petković na Fejsbuku.

Istakao je da će Srbija nastaviti da se bori za istinu o "svim našim stradalnicima" i da nikada neće  odustati.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()