Ambasador Izraela u Beogradu: Teroristički napad je najverovatnije usmeren protiv nas

Vilan je rekao i da je iznenađen što je ta vrsta terorizma stigla u Srbiju

29.06.2024. 17:17
  • Podeli:
jahel vilan, ambasador izraela u srbiji, 10 okt 2023 - foto tanjug vladimir šporčić-654ba785663af.webp Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan ocenio je danas da je teroristički napad u Beogradu, u kojem je ranjen pripadnik Žandarmerije, najverovatnije usmeren protiv Izraela i naglasio da je zahvalan srpskim vlastima, posebno hrabom policajcu koji je zaustavio taj napad.

Vilan je za Tanjug rekao da je iznenađen što je ta vrsta terorizma stigla u Srbiju.

"Bilo mi je veoma žao što sam saznao za teroristički napad u Srbiji, koji je najverovatnije usmeren protiv nas. I želim da zahvalim srpskim vlastima, a posebno hrabrom policajcu koji je rizikovao život i zaustavio napad i da mu poželim brz oporavak", rekao je Vilan na molbu da prokomentariše današnji napad na pripadnika Žandarmije ispred izraelske ambasade u Beogradu.

Na pitanje da li se on i osoblje ambasade osećaju sigurno u Beogradu, ambasador je odgovorio da se osećaju apsolutno bezbedno, da su se tako osećali i pre napada i sada.

Ambasador je precizirao da su on i osoblje ambasade dobili svu potrebnu podršku i bezbednost od nadležnih, od policije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Vlade Srbije i da se osećaju sigurno.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()