Beograd: Sednica gradskog parlamenta zakazana za 29. novembar

Jedna od tačaka razrešenje gradonačelnika Beograda kao i umanjenje računa za grejanje

18.11.2022. 17:17
  • Podeli:
Aleksandar Šapić_Sednica_Skupština grada Beograda_Foto Tanjug Vladimir Sporčić-1664429281381.webp Foto: Tanjug / Vladimir Sporčić

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević sazvao je sednicu gradskog parlamenta za 29. novembar, saznaje Tanjug.

Među tačkama predloženog dnevnog reda je i predlog za razrešenje gradonačelnika Beograda, što je bio jedan od zahteva dela opozicije, koji su pre nekoliko dana predali inicijativu za sazivanje vandredne sednice, na kojoj bi se raspravljalo o smeni Aleksandra Šapića.

Oni su tada tražili i sednicu na kojoj bi se, kako su rekli, raspravljalo o "drugim aktuelnim problemima".

Tako će se na dnevnom redu sednice 29. novembra naći i predlog zaključka kojim se Sekretarijat za energetiku obavezuje da sačini odluku o umanjenju računa za Infostan, odnosno za “grejanje”, zbog odlaganja početka grejne sezone, od 15. oktobra do 1. novembra.

Iznos za koji će računi za grejanje biti umanjeni je 59,68 dinara po metru kvadratnom grejne površine za korisnike daljinskog grejanja, kojima se naplata grejanja vrši po metru kvadratnom grejne površine.

Takođe, na dnevnom redu naći će se i predlog zaključka kojim se Sekretarijat za zaštitu životne sredine Beograda obavezuje da podnese izveštaj o dosadašnjoj realizaciji plana kvaliteta vazduha do kraja godine.

Takođe, odbornici će razmatrati i zaključak kojim se taj Sekretarijat obavezuje da sačini izveštaj o implementaciji Akcionog plana adaptacije na klimatske promene do kraja ove godine.

Na dnevnom redu će se naći i zaključak koji će sekretarijate za imovinske i pravne poslove, za komunalne i stambene poslove, za urbanizam i građevinske poslove, za finansije, za socijalnu zaštitu i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda obavezati da naprave odluku o izradi stambene strategije za društveno odgovorno stanovanje grada, sa Akcionim planom za period 2023-2033, do kraja ove godine.

Takođe, odlučivaće se i o zaključicima kojima će Sekretarijat za energetiku biti obavezan da podnese Izveštaj o godišnjoj implementaciji programa energetske efikasnosti za period 2021-2023, do kraja ove godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()