Beogradski nadbiskup Ladislav Nemet uputio Uskršnju poslanicu

Nemet je rekao da živimo u istorijskom razdoblju koje stoji pod znakom večnog Uskrsa

27.03.2024. 17:01
  • Podeli:
Beogradski nadbiskup_Ladislav Nemet_Foto Tanjug Jadranka Ilić (1)-63a8392830a6a.webp Foto: Tanjug / Jadranka Ilić

Beogradski nadbiskup Ladislav Nemet uputio je danas katoličkim vernicima Uskršnju poslanicu u kojoj se kaže "da na Zemlji besne mnogi ratovi i da je glavni zadatak Katoličke crkve naveštavanje radosne vesti o Uskrsu".

„Zato što je Uskrs promenio budućnost svekolikog stvorenog sveta, a u njemu i čoveka. Nije ljudska slabost ta koja ima poslednju reč, nisu to ni greh, ni prevara, nego Božji večni život. I ne bismo mogli da uništimo ovaj život čak i ako bismo sve iskorenili sa ove planete. Nije lako sve to prihvatiti – a ovde može da pomogne samo dubina vere“, rekao je Nemet.

On je istakao da nam vera daje snagu da istrajemo na svom životnom putu, da „ostanemo dobri u ovom zaraćenom svetu“, a ne da sledimo primer onih koji više ne žele ili ne mogu da budu dobri.

Nemet je rekao da živimo u istorijskom razdoblju koje stoji pod znakom večnog Uskrsa.

„Isusov Uskrs je događaj koji svojom snagom ne prestaje da zrači i na nas i na naše društvo. Ono nas podstiče da se borimo protiv nasilja u našem društvu, protiv korupcije i onih društvenih prilika koje naše najbolje, školovane ljude masovno teraju da napuste Srbiju. Ako tako nastavimo Srbija će za 30 godina biti jadna, siromašna i po stanovništvu upola manja zemlja nego danas. I onda će kod nas sigurno pobediti smrt, a ne Uskrs“, istakao je on.

Nemet je dodao da zato poziva sve koji mogu nešto da učine da stanu na stranu Uskrsa, a ne propasti i da stanu na „stranu radosti i sigurnosti, a ne nesigurnosti i straha koji uništavaju naša sela i gradove“.

„Svim katolicima i nekatolicima, svim ljudima koji traže dobro, pa tako i sebi, želim da uskrsli Hrist ojača u nama svaku inicijativu koja naš život čini lepšim i boljim i tako nas približava večnom životu uskrslog učitelja“, poručio je Nemet.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()