Bermudes: Učvrstiti prijateljske veze, unaprediti privrednu saradnju

'Nivo dijaloga je dobar. Imamo savršene odnose između MIP-a i parlamenata kao i saradnju na polju kulture, sporta, zdravstva'

21.06.2023. 12:56
  • Podeli:
Vučić_Bermudes_Foto Tanjug_Rade Prelić-6492d76e933ba.webp Foto: Tanjug / Rade Prelić

Predsednik Kube Migel Dijas-Kanel Bermudes izjavio je danas da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i članovima vlade Srbije razgovarao o unapređenju saradnje.

On je na zajedničkoj konferenciji rekao da je potvrđena želja da se učvrste prijateljske veze, ali i da se to stanje unapredi, kao i saradnja koja se odnosi pre svega na privredna ulaganja.

"Nivo dijaloga je dobar. Imamo savršene odnose između MIP-a i parlamenata kao i saradnju na polju kulture, sporta, zdravstva", rekao je on.

Kubanski predsednik  se zahvalio srpskom narodu na toplom prijemu i istakao da su delegaciju Kube građani Srbije prepoznavali i pozdravljali gde god su prolazili.

"Ljudi su na ulici prepoznavali našu povorku i pozdravljali nas, očito postoje tesne veze prijateljstva. Te odnose su počeli najviše da razvijaju Tito i Fidel Kastro. Imamo 120 godina prijateljskih odnosa koji su poboljšani posetama državnih delegacija", rekao je on.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()