Bisljimi: Priština prihvatila trilateralni sastanak u Briselu

Beograd je predložio da se na dnevnom redu nađu i pitanja mosta na Ibru i formiranje ZSO

13.09.2024. 20:47
  • Podeli:
besnik bisljimi, 24 jan 2024 - profimedia-65d626b1af589.webp Foto: Profimedia

Glavni pregovarač Prištine u okviru dijlaloga sa Beogradom Besnik Bisljimi objavio je danas da će dijalog Beograda i Prištine na tehničkom nivou biti održan u utorak 17. septembra u Briselu tvrdeći da je Priština prihvatila trilateralni sastanak prema agendi koju je uspostavio posrednik u dijalogu, odnosno Evropska unija.

On je pri tome izneo i tvrdnje da je Beograd odbio učešće na tom sastanku, jer "pokušava da nametne teme namenjene za domaću političku upotrebu''.

Bisljimi je pozvao specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka da opovrgne, kako tvrdi, dezinformacije u srpskim medijima o tome da je Priština odbila učešće na trilateralnom sastanku.

U objavi na mreži Iks Bisljimi je podelio vest koju je ranije danas objavio Tanjug da će se u Briselu u utorak održati nova runda dijaloga na nivou glavnih pregovarača Petra Petkovića i Besnika Bisljimija.

Prema saznanjima Tanjuga iz diplomatskih izvora, Beograd je ponudio i izrazio spremnost da se održi trilateralni sastanak sa prištinskom stranom, ali je Bisljimi to odbio.

Prema informacijama Tanjuga, jedna od tema koju je Beograd predložio da se nađe na dnevnom redu je i pitanje mosta na Ibru, kao i formiranje Zajednice srpskih opština.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()