Brnabić: Hvala Srbiji što je pokazala toleranciju

Izrazila je svoj ličnu i zahvalnost Vlade Srbije svim građanima, to jest velikoj većini i stanovnicima Beogarda jer su pokazali toleranciju, razumevanje i na prvom mestu brigu prema državi.

17.09.2022. 19:42
  • Podeli:
brnabić ana vladimir sporičić tanjug.jpg Foto: Vladimir Sporičić/Tanjug

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je večeras zahvalnost građanima Srbije koji su pokazali toleranciju i razumeli pozive države, i kazala da je ponosna što je dan prošao bez većih incidenata.

Tolerantna Srbija

Brnabić je na vanrednoj konferenciji za štampu rekla da se polako privodi kraju ova izuzetno teška i izazovna nedelja.

Izrazila je svoj ličnu i zahvalnost Vlade Srbije svim građanima, to jest velikoj većini i stanovnicima Beogarda jer su pokazali toleranciju, razumevanje i na prvom mestu brigu prema državi.

„Oni su razumeli sve ono o čemu smo pričali proslednje dve nedelje. Pozivali smo na stabilnost, jedinstvo, da ne nasedamo na provokacije i da ove stvari koje smo imali kao temu broj jedan, iako postoje mnogo veći problemi za Srbiju, ostavimo po strani i bavimo se problematičnijim stvarima“, kazala je ona.

Brnabić je ocenila da je najveći broj građana Srbije to poslušao i zahvaljujući njima smo imali dan koji je protekao bez većih incidenata, u miru.

„Na to sam ponosna“, podvukla je premijerka.

Nema ozbiljno povređenih

Istakla je da je danas rekla da će u Beogradu svi biti bezbedni, i podvukla da će u Beogradu uvek svi biti bezbedni, jer je to politika naše zemlje.

„Ovih drugih koji su pričali jednakost za sve, a kada su bili na vlasti nisu uspeli da obezbede nijedan Prajd, već su krivili za incidente ne oni koji su napadali već manjinsku grupu nemam šta da kažem lepo. Svi ti koju su se danas nacrtali na Evropdaju, a kada je bila odgovornost na njima da pokažu da su svi jednaki i ravnopravni te junake nismo mogli da vidimo. Ti ljudi su do juče za mene rekli da sam homo-premijerka, a danas pričaju kako su svi jednaki. Sami o sebi govore“, kritikovala je ona.

Brnabić je istakla da je ponosna na sve što je država uradila i rekla da je država ispoštovala sve što je rekla, nije nijednom lagala građane, uspela je da sprovede poštovanje zakona i Ustava.

Na pitanje da li je bilo povređenih građana, prenela je da nema ozbiljno povređenih.

„Pripadnici MUP-a su brilijantno uradili svoj posao, pokazali takvu ozbiljnost i profesionalnost da sam ponosna na to što ni u jednom trenutku tokom dana nismo sumnjali da može doći do širih incidenata“, istakla je ona.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras da je država pokazala da je ozbiljna, i poštuje reč prema građanima, koja veruje i poštuje svoje institucije, kao i prava svih građana.

“Sve što se dešavalo, uradili smo na najbolji način. Završili smo sa ovom temom, stavljamo tačku na to i okrećemo se većim problemima, važnijim stvarima, pripremama za zimu i svemu što je pred nama, u smislu međunarodnih izazova”, rekla je Brnabić na vanrednoj pres konferenciji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()