Brnabić: Nije vreme za političke podele, parlament mesto za razgovor

Premijerka je, u obraćanju poslanicima, iznela pregled bezbednosnih mera koje su postojale pre i koje su uvedene posle nedavnih tragedija, i najavila početak rada elektronskog sistema prijave nasilja nad decom na platformi 'Čuvam te'

18.05.2023. 17:07
  • Podeli:
Ana Brnabić_sednca Skupštine Srbije_Foto Tanjug_Strahinja Aćimović (2)-64663de7c42bd.webp Foto: Tanjug / Strahinja Aćimović

Parlament je jedini forum u kome ozbiljni i odgovorni političari treba da raspravljaju o merama koje društvo preduzima, izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić na sednici Skupštine Srbije posvećenoj bezbednosnim merama posle dva masovna ubistva od pre dve nedelje, i ukazala da ovo nije vreme za političke podele.

"Kao neko ko duboko veruje u demokratske vrednosti, verujem da je Narodna skupština pravo mesto za razgovor o svim temama, a ne za performanse. Posebno o temama koje su ovako teške i ovoliko važne za naše društvo i za naše građane", rekla je Brnabić.

Ona je dodala da će odgovarati na pitanja poslanika i raspravljati koliko god treba o bezbednosnoj situaciji pre i posle tragedija, o merama koje su preduzete, očekivanjima od njih i dokle se stigli sa njihovom implementacijom.

"Saslušaću sa pažnjom i uvažavanjem svaki dodatni predlog mera kako bi deca, iznad svega i svih, ali i svi građani Srbije bili bezbedniji, osećali se bezbednije i kako bi svi zajedno, a ne podeljeno po političkim i svakim drugim linijama, kao što su to radile mnoge druge zemlje nakon sličnih tragedija, bez politizacije, ako je to ikako moguće, radili na predlozima kako da, kao društvo, nastavimo dalje", rekla je premijerka. Ona je ocenila da ovo nije vreme za političke podele.

"Volela bih da ih nije bilo, iako nažalost i danas, sada, vidim da neki žele da koriste ovo na najgrublji i najbanalniji način za podele. Mislim da je Skupština jedini forum u kome ozbiljni i odgovorni političari treba da raspravljaju o merama koje kao društvo preduzimamo", rekla je Brnabić.

Ona je poslanicima iznela pregled bezbednosnih mera koje su postojale pre, a koje su uvedene posle tragedija. Premijerka je na početku izlaganja još jednom izjavila saučešće porodicama nastradalih.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()