Brnabić: Nova energetska politika je prvi prioritet vlade

Brnabić je istakla da je nova energetska politika prvi prioritet nove vlade i da će u fokusu biti pitanje dalje energetske diversifikacije

29.10.2022. 08:53
  • Podeli:
Ana Brnabić_Ursuli fon der Lajen_ Foto Tanjug Vlada Srbije Slobodan Miljević-1667026546033.webp Foto: Tanjug / Vlada Srbije / Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić zahvlalila je predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen na poseti Srbiji i regionu i istakla značaj zajedničke posete predsednika Srbije i predsednice EK Nišu, gde su obišli radove na izgradnji gasnog interkonektora između Srbije i Bugarske.

Brnabić je istakla da je nova energetska politika prvi prioritet nove vlade i da će u fokusu biti pitanje dalje energetske diversifikacije.

Predsednica vlade ocenila je da je Izveštaj EK o napretku Srbije objektivan i balansiran i da će vlada u novom mandatu nastaviti da bude posvećena reformama i procesu evropskih integracija.

Premijerka je izdvojila važnost nastavka reformi u oblasti vladavine prava, zatim reforme u oblasti pravosuđa i usvajanje novog paketa pravosudnih zakona, kao i pitanja medijskih sloboda i usvajanja novog seta medijskih zakona.

Takođe, Brnabić je upoznala predsednicu EK sa aktivnostima na usklađivanju sa viznom politikom EU.

Kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine, predsednica vlade rekla je da Srbija ostaje posvećena dijalogu i da su prioriteti mir i stabilnost.

Predsednica EK čestitala je premijerki na izboru nove Vlade Srbije i poželela mnogo uspeha u daljem radu. Ona je izrazila podršku Srbiji i Zapadnom Balkanu u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Upoznala je premijerku sa aktuelnim pitanjima u vezi sa enegretskom situacijom u Evropi.

Sastanku su prisustvovale ministarka za evropske integracije Tanja Miščević i ministarka rudarstva i energetike Dubravka Ðedović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()