Brnabić: Srbija čeka 10 godina na stvaranje ZSO

Kurti je ranije danas na Tviteru napisao da ono što je dogovoreno između Beograda i Prištine treba da se u potpunosti sprovede

16.04.2023. 15:05
  • Podeli:
Ana Brnabić_Nacionalni konvent o EU_Foto Tanjug Rade Prelić-63ce911fc7ac0.webp Foto: Tanjug / Rade Prelić

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je izjavila da Srbija 10 godina čeka na formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) i da Priština treba da uradi svoj deo posla kada je o tome reč.

Ona je, komentarišući izjavu premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, u kojoj je on rekao da nakon dogovora Prištine i Beograda u Ohridu 18. marta treba započeti proces implementacije, rekla da je prošla čitava decenija od potpisivanja Briselskog sporazuma.

"Za tri dana, 19. aprila, navršava se tačno 10 godina, cela decenija od potpisivanja Briselskog sporazuma. Čekamo 10 godina da Priština uradi svoj deo posla, 10 godina da se formira Zajednica srpskih opština. Učinite to", napisala je Brnabić na svom nalogu na Tviteru.

Kurti je ranije danas na Tviteru napisao da ono što je dogovoreno između Beograda i Prištine treba da se u potpunosti sprovede, bez delimične implementacije i kašnjenja.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()