Brnabić u poseti Republici Koreji: Otvoreno je novo poglavlje ekonomske saradnje

Ana Brnabić je podsetila da je robna razmena u prethodnoj deceniji povećana 49 puta

08.09.2023. 08:57
  • Podeli:
Tan2023-09-0808272996_1 ana brnabić tanjug foto peđa vučković-64fac5c267ced.webp Foto: Tanjug/Peđa Vučković

Premijerka Srbije Ana Brnabić počela je zvaničnu posetu Republici Koreji sastankom sa predsednikom Vlade te zemlje Han Dok-Suom.

Otvoreno je novo poglavlje ekonomske saradnje – poručili su zvaničnici dve zemlje na početku sastanka.

Ana Brnabić je podsetila da je robna razmena u prethodnoj deceniji povećana 49 puta, a značajan doprinos tome, kako je rekla, daju korejske kompanije u Srbiji koje zapošljavaju oko 9.000 radnika.

"Ja mislim da mi možemo da napraviomo veoma dobre odnose za unapređenje saradnje u budućnosti uključujući našu trgovinsku razmenu koja raste dramatično. Fokusiraćemo se na korejske investicije u Srbiji. Danas smo potpisli veoma važan sporazum. Srbija je za Koreju idealno mesto, kao hab za širenje svojih poslovanja u Evropi. Verujem da smo uspostavili dobru osnovu za dalju saradnju", rekao je premijer Han Dok Su.

Premijerka Ana Brnabić kaže da ono što smo mi definisali kao apsolutni prioriteti dalje saradnje to je veštačka intiligencija, bio tehnologija. 

"Korejske kompanije u Srbiji zapošljavaju nešto manje od 9.000 ljudi. Mi radimo na tome da dovedemo veće konglomerate kao što su Samsung, LG i da oni ulože u savremene tehnologije", kaže Brnabićeva.

Nakon sastanka sa predsednikom Vlade Republike Koreje, premijerka Brnabić upisala se u knjigu posetilaca Vlade.

"Učinjena mi je izuzetna čast da budem ovde. Ujedinjeni zajedničkim težnjama i inovativnim duhom naših naroda, neka Republika Srbija i Republika Koreja nastave da koračaju rame uz rame prema budućnosti na bazi međusobnog poštovanja, posvećene saradnje i dugovečnog partnerstva", napisala je premijerka.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()