Brnabić: Vučić u Briselu uspeo da očuva srpske nacionalne interese

Predsednik ništa nije potpisao, učvrstio je stav da je ZSO prva na dnevnom redu i istakao naše crvene linije, rekla je premijerka

04.03.2023. 12:52
  • Podeli:
Tan2023-01-0210160884_2 ana Brnabić Tanjug Strahinja Aćimović-63be86577bb3b.webp Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u Briselu uspeo da očuva srpske nacionalne interese i mir i stabilnost, izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Za Srbijom je ostala jedna teška nedelja, koja je rezultirala trima važnim stvarima, rekla je Brnabić, poverenica Srpske napredne stranke za Beograd, prilikom posete Opštinskom odboru te stranke u Surčinu.

"Prva je da predsednik ništa nije potpisao, druga da je dodatno učvrstio stav da je Zajednica srpskih opština prva na dnevnom redu i da taj deo Briselskog sporazuma mora da se ispuni i treća su naše crvene linije, odnosno da nema priznanja Kosova i stolice u UN", rekla je Brnabić novinarima.

Ocenila je da je nedelja za nama obilovala "dezinformacijama, poluinfornacijama i brutalnim lažima, kao i orkestriranom kampanjom nekih medija i političke opozicije, koja se bez obzira na sve ideološke razlike udružili u lažima".

"Bombastično su najavljivali da će ponedeljak biti dan 'D', da Vučić ide u Brisel da izda, da potpiše, a desilo se sve suprotno. Niti je potpisao, niti je izdao", rekla je Brnabić.

Dodala je da su to potvrdili u svojim izjavama i gotovo svi albanski političari u Prištini koji su kazali da na dnevnom redu nije međusobno priznanje, već formiranje ZSO i ponovila da je to za njih neprihvatljivo.

"I portparol EU Peter Stano i Gabrijel Eskobar su potvrdili da se ne govori o međusobnom priznanju, već o normalizaciji odnosa. To je ono što se stvarno desilo, ali mi ni do kraja ove nedelje nismo čuli – izvini od onih koji su najavljivali dan 'D', pozivali na nemire i govorili da će potpisati", istakla je Brnabić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()