Budžet, litijum, rasprave i svađe: Skupština završila vanredno, od sutra kreće redovno zasedanje

Redovno jesenje zasedanje trajaće 90 dana

30.09.2024. 20:01
  • Podeli:
narodna skupština srbije, 23 jul 2024 - TANJUG RADE PRELIĆ-66a1273145df3.webp Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

Skupština Srbije završila je danas  Drugo vanredno zasedanje usvajanjem rebalansa budžeta za ovu godinu i pratećih zakona, izmene zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, kao i nekoliko sporazuma. Budžet Srbije za ovu godinu povećan je za 132,5 milijardi dinara i iznosi 2.173 milijarde, a uvećanje roditeljskog dodatka važiće za svu decu rođenu od 1. januara 2024. godine. 

Poslanici su usvojili i Zakon o potvrđivanju Sporazuma o međusobnom priznavanju profesionalnih kvalifikacija za medicinske sestre, doktore veterinarske medicine, magistre farmacije i babice u kontekstu Centralno-evropskog sporazuma o slobodnoj trgovini, koji je podnela Vlada.

Usvojen je i Zakon o potvrđivanju Ugovora o zajmu Obnovljivi izvori energije u sistemima daljinskog grejanja u Srbiji između Republike Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj, koji je podnela Vlada, kao i Zakon o potvrđivanju Ugovora o garanciji (Projekat ugradnje pametnih brojila u Srbiji) između Srbije i Evropske investicione banke, koji je podnela Vlada.

Poslanici su usvojili i Zakon o potvrđivanju Odluke broj 1/2023 Zajedničkog komiteta Regionalne Konvencije o pan-evro-mediteranskim preferencijalnim pravilima o poreklu od 7. decembra 2023. godine o izmenama i dopunama Regionalne Konvencije o pan-evro-mediteranskim preferencijalnim pravilima o poreklu, koji je podnela Vlada.

Usvojen je i Zakon o potvrđivanju Aneksa 2 Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Republike Francuske o saradnji u oblasti sprovođenja prioritetnih projekata u Republici Srbiji.

Skupština od sutra ulazi u redovno jesenje zasedanje koje traje 90 dana.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()