Čedomir Jovanović: Razgovarao sam sa Kurtijem, o Kosovu se ne sme ćutati

Lider LDP je naveo da takozvanog premijera međunarodno nepriznate države poznaje 30 godina

04.12.2023. 08:00
  • Podeli:
čedomir jovanović foto Antonio AhelATAImages-654397ea19049.webp Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović saopštio je da je u Prištini razgovarao sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem i naveo da se "o Kosovu ne sme ćutati".

Jovanović je, u video snimku sa Merdara objavljenom sinoć na mreži X, na povratku iz Prištine, naveo da "svako od nas nosi svoje breme i nikome danas nije lako". 

"Ja sam verovao i verujem da je Vučić svestan tog tereta i da ceni i razume mir koji je potreban i Srbima i Albancima“, rekao je Jovanović.

Jovanović je naveo da Kurtija poznaje 30 godina i da, nakon razgovora u Prištini, "veruje da je krv prolivena u Banjskoj poslednja krv koja se proliva u sukobu srpskog i albanskog naroda na Kosovu" i da su životi koji su tamo izgubljeni "poslednja cena koju plaćamo za istorijski nesporazum naša dva naroda".

Ukazujući da je Srbija pred izborima, Jovanović smatra da se o Kosovu, kako je rekao, "mora reći istina".

"O Kosovu se ne sme ćutati. Mora se reći istina i mora se krenuti drugim putem", ocenio je Jovanović. 

Dodaje da je on tu istinu davno rekao, pre više od 20 godina i da je "zbog toga žigosan kao izdajnik", a da danas, prema njegovim rečima, "mnogo više ljudi razume da je uradio ono što je morao", zato što, kako je naveo, "voli svoj narod i što zna da ne može voleti i želeti dobro Srbima, a da nema snagu da voli i kosovske Albance i pokuša da ih razume".

"Danas verujem i u naše društvo i njegovu sposobnost da podrži političke promene koje su nam potrebne kako bi svi na Kosovu našli svoj mir, a mi pravo na novi početak", naveo je Jovanović na video snimku objavljenom na mreži X.

Uz snimak je napisao da ga je Kurti pitao "da li je Beograd interesantan i lep kao onda kada smo bili studenti?", a da je on odgovorio "i interesantniji i lepši, mnogo…kao i Priština!"

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()