Ćerka Dejana Pantića uputila apel: 'Molim za jedan poziv sa ocem, kakva su njegova prava?'

Ovo je veoma težak i bolan trenutak za porodicu Pantić

Autor: Katarina Kaznovac
14.12.2022. 15:08
  • Podeli:

Porodica Dejana Pantića, bivšeg kosovskog policajca uhapšenog na Jarinju, kome je sud u Prištini odredio meru pritvora od 30 dana, već pet dana nema informacije o njegovom zdravlju. 

Euleks je saopštio da su mu dostavljeni lekovi, ali Pantići o tome zvanično nisu nikada obavešteni. Njegova ćerka Ivana u razgovoru za UNU pitala je kakva prava ima njen otac u pritvoru i zašto ne može da vidi porodicu, a ni advokata. 

„Pitam da li moj otac ima neka prava u tom pritvoru? Da li ima pravo na lekarski pregled? Da li ima pravo da komunicira sa svojim advokatom i na jedan telefonski poziv? Pitam sve i pozivam međunarodnu zajednicu da reaguje. Kakva su njegova prava?", rekla je Ivana i dodala: 

"Peti dan ne znamo ništa o njemu. Ne znamo kako je, ne znamo da li je dobio stvarno lekove. Molim sve da ako mogu da nam omoguće jedan poziv ili posetu, da od njega čujemo kako je i u kakvim uslovima je tamo“.

Ovo je veoma težak i bolan trenutak za porodicu Pantić, ali kako kažu u njegovu nevinost koja će se dokazati ne sumnjaju nijednog trenutka i čekaju da pravda pobedi. 

Dejan Pantić je bivši pripadnik prištinske policije, a iz te službe je istupio prošlog meseca kada i svi policajci srpske nacionalnosti na severu KiM.

Uhapšen je u subotu na punktu Jarinje na severu KiM, pod optužbom da je učestvovao u organizaciji i napadu na policiju pre nekoliko dana.

Dejan je sa suprugom u subotu u prepodnevnim satima otišao u Rašku da obavi privatne obaveze, normalno prešao administrativni prelaz, a u povratku su mu policajci stavili lisice na ruke, kako je mu je rečeno, zbog toga što je "organizovao teroristički napad na prostorije CIK-a". Prištinski tužilac je rekao da ta institucija poseduje dokaze o Pantićevoj umešanosti u nerede ispred CIK-a, ali advokat porodice Pantić još uvek nije imao uvid u iste.

Povodom hapšenja Pantića, Srbi na severu KiM su istog dana podigli barikade na više lokacija, zahtevajući njegovo i oslobađanje još jednog sunarodnika uhapšenog dan ranije.

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()