Cvijanović: Kurti je glavni faktor nestabilnost u regionu

Rekavši da ovo nije prvi put da Kurti izgovara laži o Republici Srpskoj, dodaje i da je sada prevršio svaku meru tim što na "najodvratniji način vređa Srpsku".

02.12.2022. 15:03
  • Podeli:
Zeljka Cvijanović_Foto Tanjug Miloš Milivojević-1669285873363.webp Foto: Tanjug / Miloš Milivojević

Željka Cvijanović, srpski član Predsedništva BiH koja je ujedno i predsedavajuća, rekla je da je šokirana izjavama premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija rekavši da je tim izjavama još jednom potvrdio da je glavni faktor nestabilnosti u regionu.

Rekavši da ovo nije prvi put da Kurti izgovara laži o Republici Srpskoj, dodaje i da je sada prevršio svaku meru tim što na "najodvratniji način vređa Srpsku".

Rekacija Cvijanoviće dolazi nakon što je Kurti u razgovoru sa sarajevske medije rekao da zbog "gorkog iskustva" iz Bosne i Hercegovine neće se dopustiti formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu jer ne žele da Srbija "kopira model" Republike Srpske te da "Srbija smatra da je Bosna i Hercegovina privremena država i radi na tome da se podeli putem Republike Srpske".

"Njegova potreba da na najodvratniji način vređa Republiku Srpsku i njene građane proizilazi iz toga što je Kosovo pozicionirano međunarodnom silom, a Srpska verifikovana međunarodnim pravom. Za razliku od Kurtija koji ne poštuje međunarodno pravo i sporazume, Republika Srpska to uporno i dosedno radi", naglasila je Cvijanovićeva, prenosi Srna.

Cvijanovićeva ističe da je Kurti ozbiljna smetnja ali i pretnja regionalnoj saradnji te da ugrožava realizaciju i nedavno zaključenih berlinskih sporazuma.

Predsedavajuća Predsedništva BiH istakla je i da Srbija i Republika Srpska dosledno poštuju međunarodno pravo i potpisane sporazume za razliku od Kurtija i privremenih prištinskih institucija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()