Dačić: Članstvo tzv. Kosova u UN i bezbednost Srba su crvene linije za nas

On je istakao i da u Prištini misle da međunarodna zajednica neće ništa preduzeti protiv njih i da je sada vreme da ih neko razuveri.

22.11.2022. 16:35
  • Podeli:
ivica dačić jadranka ilić tanjug-1669131333852.webp Foto: Jadranka Ilić/Tanjug

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da su članstvo tzv. Kosova u UN i ugrožavanje života i imovine Srba na KiM crvene linije za Beograd.

On je istakao i da u Prištini misle da međunarodna zajednica neće ništa preduzeti protiv njih i da je sada vreme da ih neko razuveri.

“Ne možemo da razgovaramo o tome da Kosovo potvrdi svoju nezavisnost time što će postati članica UN, sa druge strane crvena linija jeste i napad na Srbe, ugrožavanje njihovih života i imovine. To Srbija ne može dozvoliti, ali se nadamo da je ovaj rok (od 48 sati) dat da bi se u njemu našla odgovarajuća rešenja”, rekao je Dačić.

Ministar Dačić kaže i da je predsednik Vučić još jednom pokazao da Srbija ima volju i želju da mirnim putem rešava sve probleme i da je ostaje verna dijalogu Beograda i Prištine te da neće povlačiti jednostrane poteze čak i u slučaju predloga koji nam ne odgovaraju.

'Za pronalaženje rešenja adresa Priština'

“U tom pogledu svima smo jasno pokazali da je uzrok svih problema na KiM nesprovođenje dogovora koji su postignuti u okviru Briselskog sporazuma i da je uzrok svih problema opstrukcija koja dolazi iz Prištine”, naveo je Dačić i dodao da nezavisnost Kosova nije moguća bila do sada a neće ni u budućnosti jer srpski narod to ne žeeli.

Ocenjuje da je na delu nametanje suvereniteta tzv. nezavisne države na severu Kosova gde to do sada nije bilo moguće niti će biti u budućnosti, jer sprski narod to ne želi.

Dačić je zaključio i da se nada da će međunarodna zajednica moći da nađe način da ubede premijera privrmenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da bude u funkciji mira i stabilnosti u regionu.

"U tom pogledu se nadamo da će se ipak postići neko rešenje, ali kao što smo rekli i pre Vučićevog puta u Brisel adresa za tako nešto jeste Priština”,  podvukao je Dačić.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()