Dačić: Međunarodna zajednica ćuti kad se hapse Srbi na Kosovu i Metohiji

Napomenuto je da policijski posao pre svega pokriva Euleks, ali da bi trebalo da bude i Kfor

16.06.2024. 16:06
  • Podeli:
ivica dačić, 16 jun 2024 - foto TANJUG OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE-666ef12bef5a7.webp Foto: TANJUG/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas, povodom privođenja i maltretiranja mladića srpske nacionalnosti u Leposaviću od strane tzv kosovske policije, da međunarodna zajednica o takvim događajima ćuti, a da Beograd ne dobija zvanične informacije.

"Mi kada želimo da saznamo bilo šta što je vezano za bezbednost naših građana unutar Srbije, znači na Kosovu i Metohiji, mi moramo da se oslanjamo na naše izvore od strane naših građana, nikakve zvanične informacije nemamo ni od koga ko se bavi tim nekim policijskim poslom", rekao je Dačić, na pitanje Tanjuga.

Napomenuo je da policijski posao pre svega pokriva Euleks, ali da bi trebalo da bude i Kfor.

"Mi zaista sa velikim negodovanjem i zaprepašćenjem gledamo na to kako se primenjuje nasilje prema građanima Srbije", rekao je ministar policije.

Podsetio je da je nedavno na administrativnom prelazu zaustavljena jedna osoba za koju je Uprava kriminalističke policije, odnosno službe za otkrivanje ratnih zločina, imala sumnje da je učestvovao u zločinima prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

"Lice je albanske nacionalnosti i to lice je zadržano. Ne znam da li će protiv njega biti podneta krivična prijava ili ne, ali je tužilaštvo utvrdilo da zaista ima elemenata za tako nešto. Pa oni su zvali Ujedinjene nacije zbog toga smo mi to uradili. A mi, znači, srpska deca, kome mi da se žalimo i na koji način mi uopšte možemo da reagujemo kada međunarodna zajednica ćuti", naveo je Dačić.

Ocenio je da je reč o dvostrukim standardima i o tome da je "njima sve dozvoljeno", odnosno da se prištinske vlasti ponašaju tako da "jednostavno uopšte ne uvažavaju bilo kakve dogovore".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()