Dačić: Norveška donela odluku da zatvori ambasadu u Prištini

Dačić je poručio da je priznanjem Kosova otvorena je Pandorina kutija iz koje se ne zna šta će izaći

30.06.2023. 12:28
  • Podeli:
ivica dačić jadranka ilić tanjug-643fec4b6d646.webp Foto: Jadranka Ilić/Tanjug

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je Norveška donela odluku da zatvori ambasadu u Prištini.

On je to rekao za TV Pink i dodao da je za tu odluku saznao nakon razgovora sa državnim sekretarom u norveškom Ministarstvu spoljnih poslova Ajvinom Vadom Petersonom i dodao da je to pogodilo Prištinu.

Govoreći o odluci premijera privremenih prištinskih institucija da dve organizacije proglasi terortističkim Dačiće je rekao da Kurti nema konstantu u terminima koje koristi, ali da mu je jedina konstanta "opšte nastojanje" da celu Srbiju i srpski narod proglasi genocidnim narodom, da smo mi ti koji su izvršili zločine i da moramo da platimo ratnu odštetu. 

"Oni su umislili da mogu da rade šta hoće, a da ih ne zanima mišljenje onih koji su ih stvorili. Pitanje je da li oni to rade samo ili uz pomoć nekoga, a onda je pitanje koga. To je kao kada stvorite virus u labaratoriji pa on počne da hara svetom", rekao je Dačić.

On je dodao da je priznanjem Kosova otvorena je Pandorina kutija iz koje se ne zna šta će izaći.

"Nama je to pomoglo kod objašnjavanja tog fenomena kod zemalja koje su priznale Kosovo. Mi nismo imali diplomatiju pre 2012. godine, a kada je Vučić doneo odluku i ja kao ministar da radimo na tome počeli smo da objašnjavamo ljudima da će neko u njihovim zemljama to isto da uradi", rekao je Dačić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()