Dačić obavestio ambasadora Izraela o pojačanim merama bezbednosti širom Srbije

Ambasador Vilan je izrazio žaljenje povodom današnjeg događaja u kojem je povređen pripadnik Žandarmerije

29.06.2024. 16:46
  • Podeli:
srbija, izrael, zastava zastave srbije izraela, srpska izraelska zastava - shutterstock-66801cd7e393a.webp Foto: Shutterstock

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obavestio je ambasadora Izraela u Srbiji Jahela Vilana da su, posle današnjeg napada na pripadnika Žandarmerije M. J. (34), koji je obezbeđivao Ambasadu Izraela, preduzete pojačane mere bezbednosti u Beogradu i širom Srbije. 

Ministar Dačić je u telefonskom razgovoru ambasadoru Vilanu rekao da je, prema prvim informacijama, napadač najverovatnije državljanin Srbije, pripadnik vehabijskog pokreta. 

Ambasador Vilan je izrazio žaljenje povodom današnjeg događaja u kojem je povređen pripadnik Žandarmerije i istakao da izuzetno ceni sve što u pogledu bezbednosti preduzima Ministarstvo unutrašnjih poslova i da se on, kao i osoblje ambasade, uvek oseća bezbedno, uključujući i nakon današnjeg događaja, saopštio je MUP.

Ambasador je istakao da ceni odluku o podizanju mera bezbednosti i poželeo brz oporavak povređenom policajcu.

Ministar je izvestio ambasadora Izraela o zdravstvenom stanju povređenog pripadnika Žandarmerije koga je napadač ranio samostrelom u vrat.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()