Dačić povodom Dana policije i slave MUP-a: Policija temelj društva, građani treba da je osećaju svojom

 Dačić je pozvao sve građane da danas sa pripadnicima MUP obeleže Dan policije i slavu MUP-a, Duhove.

23.06.2024. 09:35
  • Podeli:
ivica dačić, žandarmerija srbija, srpski žandarmi - 1 jun 2024 - foto TANJUG OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE (7)-665b18cf9d6f9.webp Foto: TANJUG/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

 Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas povodom Dana policije i slave MUP-a da je policija tu da čuva red, mir i bezbednost građana i da narod treba da je oseća svojom.

Dačić je istakao je da je policija temelj društva i ono što donosi prednost u pobedi dobra nad zlom.

"Zato je važno da policija bude osposobljena i opremljena i u tom pogledu mogu da kažem da smo postigli značajne rezultate kada je reč o opremanju", rekao je Dačić za RTS.

Prema njegovim rečima, MUP-u je potrebno više polaznika policijskog obrazovanja, više policajaca, potrebna joj je veća podrška građana jer "policija i radi ono što je u interesu građana – održava red i mir, bori se protiv kriminala, brine o bezbednosti saobraćaja, granicama, a tu su i vatrogasci-spasioci".

 Dačić je pozvao sve građane da danas sa pripadnicima MUP obeleže Dan policije i slavu MUP-a, Duhove.

 Istakao je da su se tradicionalno sposobnosti posebnih jedinica policije prikazivale na Makišu, zbog čega je on doneo odluku da se tamo svečanost i vrati.

"Prikaz sposobnosti policijskih jedinica je i porodični događaj. Pozivamo ljude da dođu s decom da vide šta imamo od tehnike, ljudstva, uniformi, s ciljem da policiju približimo građanima", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima zbog toga je važno da ovakvih skupova bude što više, da ljudi policiju osećaju svojom i da se osećaju sigurno.

Dačić je najavio da će sagledati da li su i koji su sektori policije u prethodnom periodu bili zapostavljeni i šta može unutar samog MUP da se učini kako bi svi bili ravnomerno zastupljeni u povećanju plata i poboljšanju standarda

On je rekao da će u narednom periodu biti raspisan konkurs za funkciju direktora policije koga će na predlog ministra izabrati vlada Srbije.

Dačić položio venac na spomen obeležje ispred SIV-a 3

Povodom Dana policije i slave MUP-a, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić položio je danas lovorov venac na spomen-obeležje ispred SIV-a 3 ističući da je obaveza društva da odaje počast pripadnicima MUP-a koji su izgubili život na službenoj dužnosti.

 "Naša je obaveza da se njihova žrtva ne zaboravi, jer samim tim dajemo primer za buduće generacije da je policija tu da zaštiti narod, da zaštiti građane i da će uložiti sve za bezbedniju sadašnjost i budućnost građana Srbije", rekao je Dačić novinarima nakon polaganja venca.

MUP Srbije

Kako je rekao, svake godine ispred spomenika svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su izgubili život prilikom vršenja službene dužnosti, pripadnici MUP-a odaju počast.

"Povodom Dana policije i slave Ministarstva unutrašnjih poslova, tradicionalno, svoju pažnju posvećujemo onima koji su dali najvrednije što su imali u odbranu našeg naroda i naše države - svoje živote", kazao je Dačić.

Prema njegovim rečima, porodice žrtava treba da budu deo "familije Ministarstva unutrašnjih poslova" i briga cele države.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()