Dačić se u Skoplju sastao sa šeficom finske diplomatije Elinom Valtonen

Dodaje da je s finske strane potvrđena podrška procesu evrointegracija Republike Srbije

30.11.2023. 13:19
  • Podeli:
ivica dačić, elina valtonen, 30 nov 2023 - foto Tanjug MSP Dijana Vukomanović-65687db473f76.webp Foto: Tanjug/MSP/Dijana Vukomanović

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa šeficom finske diplomatije Elinom Valtonen sa kojom je razgovarao o odnosima dveju zemalja i razmeni poseta na svim nivoima.

''U razgovoru je konstatovano da su odnosi između dve zemlje dobri i potvrđena  je obostrana spremnost za dalje jačanje međusobnog dijaloga, razmenu poseta na svim nivoima i dalje povezivanje dveju zemalja kroz unapređenje saradnje u velikom broju oblasti, posebno na ekonomskom planu'', navodi se u saopštenju Ministartva spoljnih poslova.

Dodaje da je s finske strane potvrđena podrška procesu evrointegracija Republike Srbije, kao i nastavak ekspertske pomoći.

''Sagovornici su se saglasili u oceni o potrebi unapređivanja parlamentarnog dijaloga, kao i saradnje između drugih državnih institucija, uključujući i ministarstva spoljnih  poslova'', stoji u saopštenju Ministarstva.

Dačić je ranije danas doputovao u Skoplje na sastanak OEBS-a.

On će učestvovati na plenarnoj sednici Saveta, a planirano je da održi i više bilateralnih sastanaka sa ministrima spoljnih poslova drugih zemalja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()