Dačić: Srbija čvrsto opredeljena za nastavak dijaloga

Treba voditi računa o tome kako da sa što više koristi, a sa što manje štete, dođemo do kompromisnog rešenja, poručio šef srpske diplomatije

23.01.2023. 15:40
  • Podeli:
ivica dačić rade prelić tanjug-63971dbe0179d.webp Foto: Rade Prelić/Tanjug

Srbija je čvrsto opredeljena za nastavak dijaloga i za dijalog kao jedini način za rešavanje svih otvorenih pitanja, uključujući i pitanje Kosova i Metohije, izjavio je ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić.

"Želim još jednom da naglasim da je Srbija čvrsto opredeljena za nastavak dijaloga i za dijalog kao jedini način za rešavanje svih otvorenih pitanja, uključujući i pitanje Kosova i Metohije. Naravno, u svemu tome treba voditi računa o svim aspektima – i o našim nacionalnim i državnim interesima, i takođe, o budućnosti naše zemlje, kako da sa što više koristi, a sa što manje štete, dođemo do kompromisnog rešenja", rekao je Dačić novinarima, povodom početka osnovnog programa diplomatske i diplomatsko konzularne obuke generacije 2022/2023.

Odgovarajući na pitanje novinara, Dačić je rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sednici  upoznao članove Vlade sa aktuelnom situacijom, nakon čega će biti izdato zvanično saopštenje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()