Dačić u trodnevnoj poseti Vašingtonu

Šef srpske diplomatije će se sastati sa nizom američkih zvaničnika, među kojima i sa Gabrijelom Eskobarom i Derekom Šoleom, i prisustvovati tradicionalnom 'Molitvenom doručku'

31.01.2023. 10:02
  • Podeli:
Ivica Dačić_Foto Tanjug Sava Radovanović-63946391921d3.webp Foto: Tanjug / Sava Radovanović

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić počinje trodnevnu posetu Vašingtonu, tokom koje će prisustvovati "Molitvenom doručku" i sastati se sa visokim zvaničnicima SAD zaduženim za Zapadni Balkan.

Dačić će prisustvovati "Molitvenom doručku", koji se tradicionalno održava prvog četvrtka u februaru, a među 3.500 zvanica su predsednik Sjedinjenih Američkih Država, članovi američkog Kongresa, političari, vojni lideri i gosti iz stotinak zemalja, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

On će se takođe sastati sa nizom američkih zvaničnika, između ostalih sa specijalnim izaslanikom Stejt departmenta za zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom i sa višim političkim savetnikom državnog sekretara SAD Derekom Šoleom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()