Dan policije i MUP-a: Ministar Gašić položio venac na spomen-obeležje u Novom Beogradu

Istovremeno, visoki predstavnici Ministarstva položili su vence na više lokacija u glavnom gradu

04.06.2023. 11:20
  • Podeli:
gašić venci mup rs-647c56eec0193.webp Foto: MUP RS

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić danas je, povodom obeležavanja Dana policije i Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, u pratnji najvišeg rukovodstva Ministarstva, položio venac na spomen - obeležje u Ulici omladinskih brigada u Novom Beogradu, u znak sećanja na pripadnike policije koji su dali život čuvajući bezbednost građana svoje zemlje. 

Istovremeno, visoki predstavnici Ministarstva položili su vence na više lokacija u glavnom gradu, saopštio je MUP. 

Državni sekretar dr Željko Brkić i pomoćnik direktora policije, načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić, u pratnji komandanta Žandarmerije, Dejana Lukovića i komandanta Specijalne antiterorističke jedinice, Spasoja Vulevića, položili su venac na spomen - obeležje na Čukur česmi.

Venac na spomen - ploču prvom ministru policije, vojvodi Jakovu Nenadoviću, u Ulici kneza Miloša, položio je državni sekretar dr Danilo Stevandić. Na Novom groblju položen je venac na spomenik žandarmu Ivku Prokiću. 

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se danas različitim manifestacijama širom Srbije, u znak sećanja na presudnu ulogu srpske Žandarmerije u sukobima sa Turcima kod Čukur česme, 1862. godine, u Beogradu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()