Đilas: Izolacija koja nam preti, imala bi katastrofalne posledice

Narodni pokret za državu, najavljuje Aleksandar Vučić, neće biti ni za Istok, ni za zapad, kako se najavljuje, jer trenutna politika vlasti nije takva, ocenio predsednik SSP

10.03.2023. 19:48
  • Podeli:
Dragan Đilas_Foto Tanjug_Rade Prelić-640b8aba60f78.webp Foto: Tanjug / Rade Prelić

Svakoj stranci bi Srbija morala da bude na prvom mestu i nijedna ne bi smela da se vodi interesima drugih zemalja, izjavio je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas na tribini u Loznici.

Komentarišući najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o osnivanju Narodnog pokreta za državu, koji, kako je rekao, neće biti ni za Istok, ni za zapad, Đilas je ocenio da, nažalost, trenutna politika vlasti nije takva.

"Da jeste ne bi se vodili interesima ruskih i kineskih kompanija koje u Srbiji zarađuju milijarde evra i to na račun naših građana, a država odbija da im na toliku dobit naplati porez. Da jeste, ne bi imali dilemu oko toga da li nam je mesto u Evropskoj uniji ili ne", istakao je Đilas i dodao da smo deo evropskog kontinenta i da bi "izolacija, koja nam preti, imala katastrofalne posledice".

Za Stranku slobode i pravde su politički protivnici i ekstremističke organizacije poput Dveri i Zavetnika, kao i stranke vlasti koje bi verovatno činile taj pokret, naglasio je predsednik SSP.

"Naša misija je da jedni odu sa vlasti, a drugi da na vlast ne dođu, jer su posledice politike i jednih i drugih katastrofalne po Srbiju", poručio je Đilas.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()