Doneta odluka o upražnjenim mestima za ministre: Marko Blagojević stiže na čelo Ministarstva za ulaganja

Mediji su javili da će nova Vlada Srbije položiti zakletvu 27. oktobra, na praznik Svete Petke

24.10.2022. 13:43
  • Podeli:

Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić juče je nakon sednice Predsedništva stranke saopštio je imena kandidata za članove nove Vlade. Predlog mandatarke Ane Brnabić je da njen zamenik i ministar spoljnih poslova bude Ivica Dačić, potpredsednik i ministar odbrane Miloš Vučević, potpredsednik i ministar finansija Siniša Mali.

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine biće Tomislav Momirović, privrede Rade Basta, poljoprivrede Jelena Tanasković, ministar za zaštitu životne sredine Irena Vujović, građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ministarka rudarstva i energetike Dubravka Negre, pravde Maja Popović.

Ministarstvo unutrašnjih poslova vodiće Bratislav Gašić, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava Tomislav Žigmanov, Ministarstvo za evropske integracije Tanja Miščević, Ministarstvo prosvete Branko Ružić, Ministarstvo nauke Jelena Begović, Ministarstvo zdravlja Danica Grujičić, Ministarstvo za rad, socijalna i boračka pitanja Nikola Selaković, Ministarstvo za brigu o populacionoj politici Darija Kisić, Ministarstvo turizma Husein Memić, Ministarstvo sporta Zoran Gajić, Ministarsvo državne i lokalne samouprave Aleksandar Martinović, Ministarstvo kulture Maja Gojković, Ministarstvo za razvoj sela Milan Krkobabić.

Nepopunjeno je juče ostalo Ministarstvo telekomunikacija, Ministarstvo za javna ulaganja, kao i mesta ministra bez portfelja, ali su danas saopštena i ta imena. 

Ministar za javna ulaganja u ovoj Vladi Srbije biće Marko Blagojević, navodi se u predlogu odluke o izboru vlade koja je objavljena na sajtu parlamenta. Blagojević je do sada bio na čelu Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Ministar informisanja i telekomunikacija biće Mihailo Jovanović, dosadašnji šef Kancelarije Vlade Srbije za informacione tehnologije i e-upravu.

Ministar bez portfelja biće Edin Đerlek iz Stranke pravde i pomirenja.

Početak sednice na kojoj će biti izabrana vlada zakazan je za utorak u 12:30 u Domu Narodne skupštine Srbije. Mandatarka za sastav nove Vlade Ana Brnabić će na sednici izložiti i ekspoze, a nakon toga se otvara rasprava.

Mediji su javili da će nova Vlada Srbije položiti zakletvu 27. oktobra, na praznik Svete Petke.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()