Drugi dan Vučićeve posete Parizu: Veoma sam srećan zbog rezultata razgovora

Predsednik u dvodnevnoj poseti Francuskoj

09.04.2024. 10:19
  • Podeli:
vucic-6614fb5668a4b.webp Foto: TV PINK/Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Francuskoj u dvodnevnoj zvaničnoj poseti na poziv predsednika Francuske Emanuela Makrona.

Predsednik Srbije dočekan je uz najviše počasti, a tokom dana usledio je niz brojnih sastanaka koji su od velikog značaja za našu zemlju, kao i razgovor sa predsednikom Emanuelom Makronom.

"Veoma sam srećan zbog rezultata tih razgovora, srećan zbog toga što smo mogli da na otvoren i konkretan način razgovaramo o svim vidovima saradnje sa jednom od najvažnijih zemalja u svetu. I postigli smo čini mi se neke konkretne dogovore i po pitanju kupovine "Rafala", gde očekujem potpisivanje ugovora u naredna dva meseca i uz prisustvo predsednika Francuske, što je višeslojno strahovito značajno za našu zemlju", rekao je Vučić posle poslovnog Saveta Francuska - Srbija, na kome se sastao sa predstavnicima francuskog poslovnog udruženja Pokret francuskih preduzetnika - MEDEF International", rekao je Vučić.

Kako je rekao, više od tri sata razgovora s francuskim predsednikom.

"Imali smo razgovre o KiM, to vam je jasno. Mislim da predsednik Makron razume. Kad govorite istinu to vam je najbolja zaštita, kad govorite isto i pred narodom i pred strancima. To nisu jednostavni razgovori, zahvalan sam što nas je saslušao, govorili smo o svim našim poteškoćama, mislim da smo uspeli da objasnimo našu poziciju i da nas je razumeo", rekao je on.

Kako je dodao Luj Viton dolazi u Srbiju.

"Verujem da ćemo to imati u glavnom gradu za dve godine. Mi se nadamo da će 2026. konačno i Luj Viton da dođe u Srbiju u Beograd na vodi. Toliko smo se borili za to. Luj Viton je "flegšip" i kada dođe Luj Viton, onda svi veliki dolaze", rekao je Vučić u Parizu posle poslovnog Saveta Francuska - Srbija, na kome se sastao sa predstavnicima francuskog poslovnog udruženja Pokret francuskih preduzetnika - MEDEF International.

Vučić je ocenio da će to za Srbiju biti izuzetno značajno i kada je u pitanju ekonomija, ali i turizam.

On se osvrnuo i na saradnju s francuskim kompanijama kad je reč o upravljanju otpadom, energetici, veštačkoj inteligenciji i njenoj primeni u privredi, te letećim automobilima o kojima se razgovaralo sa čak tri frnacuske kompanije.

"Hvala predsedniku Makronu. Razgovarali smo o svemu, o situaciji u regionu, rezoliciji, o Ukrajini.. Očekujem njegovu posetu Srbiji u narednih nekoliko meseci", rekao je Vučić, između ostalog.

Nisu to počasti za Aleksandra Vučića nego za Srbiju, uživam u tim počastima za Srbiju, istakao je.

Dodao je da Srbija napreduje, i da mora napreduje.. Ipak, istakao je zabrinutost za situaciju u Ukrajini, i da će to roditi mnogo poblema na evropskom tlu.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()