EU pozvala Vučića i Kurtija na sastanak u Briselu, moguć termin – nedelja uveče

'Nadamo se da će se taj sastanak održati veoma skoro', rekao portparol Evropske unije

18.11.2022. 12:53
  • Podeli:
europska-evropska-komisija-reuters-1666874582242.webp Foto: Reuters

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih vlasti Aljbin Kurti pozvani da dođu u Brisel na sastanak na visokom nivou kako bi se pronašlo "evropsko rešenje" za aktuelnu situaciju, izjavio je portparol Evropske unije Peter Stano.

"Nadamo se da će se taj sastanak održati veoma skoro", rekao je Stano novinarima napominjući da je razlog za poziv na sastanak "hitnost situacije da bi se našlo evropsko rešenje".

Taj susret bi, prema saznanju Novosti, mogao da bude organizovan u nedelju uveče ili u ponedeljak ujutru. Još uvek, međutim, nije poznato da li će i kada predsednik Srbije otići na taj razgovor, potvrđeno je Tanjugu u Predsedništvu Srbije.

O razlozima organizovanja ovih razgovora Stano je još rekao:

"Pozvali smo ih u Brisel da bismo razgovarali o načinu da se pronađe izlaz. Nadamo se da će moći da dođu veoma brzo, da bismo mogli da rešimo to pitanje, pre 21. novembra, a ne posle, kao što je i rekao visoki predstavnik EU" za spoljnu politiku Žozep Borelj.








 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()