Evo zašto nije došlo do trilateralnog sastanka u Briselu: Oglasio se Bisljimi

U Briselu su danas održani odvojeni bilateralni sastanci glavnih pregovarača Beograda i Prištine sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom.

17.09.2024. 16:44
  • Podeli:
besnik bisljimi, 24 jan 2024 - profimedia-65d626b1af589.webp Foto: Profimedia

Glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi rekao je da do trilateralnog sastanka u okviru dijaloga Beograda i Prištine u Briselu danas nije došlo jer je, kako tvrdi, srpska strana uslovila dnevni red sastanka zahtevima koji su neprihvatljivi za Prištinu.

On je novinarima u Briselu posle sastanka sa predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom rekao da je Lajčakov poziv bio vrlo jasan i da su predložene teme bilateralnog sastanka.

"Zatim je rečeno da će na trilateralnom sastanku biti reči o načinu na koji će se razgovarati dalje u sporazumu o normalizaciji, a mogu se odlučiti i druge teme ako postoji dogovor dve strane", rekao je Bisljimi, prenela je Koha.

On je rekao da je Priština potvrdila učešće na trilateralnom sastanku, ali je, kako tvrdi, Beograd "odbio da uđe sa tom agendom i tražio uvođenje svojih tema koje su za političku upotrebu, na šta nismo pristali".

U Briselu su danas održani odvojeni bilateralni sastanci glavnih pregovarača Beograda i Prištine sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom.


    

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()