Fon der Lajen razgovarala sa Kurtijem: Potrebna hitna deeskalacija i povratak dijalogu

Ona je navela da će tokom današnjeg dana razgovarati i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem

27.06.2023. 13:44
  • Podeli:
lajen ursula von der leyen reuters.jpg Foto: Reuters

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen saopštila je da je danas razgovarala sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem i da je tom prilikom naglasila hitnu potrebu za deeskalacijom i za povratak dijalogu o normalizaciji odnosa sa Srbijom, pod pokroviteljstvom Evropske unije.

Fon der Lajen je u objavi na Tviteru navela i da će tokom današnjeg dana razgovarati i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Šefica Evropske komisije sastala se danas u Briselu sa albanskim premijerom Edijem Ramom, sa kojim je, kako je navela, razgovarala o evropskom putu Albanije i planu razvoja za Zapadni Balkan.

Fon der Lajen je na Tviteru navela da će se na taj način region približiti EU.

“Veoma dobar sastanak sa albanskim premijerom Edijem Ramom. Razgovarali smo o napretku na putu Albanije ka EU i našem novom Planu rasta za Zapadni Balkan. Ovo će približiti region i EU i podstaći prosperitet naših partnera”, rekla je Fon der Lajen.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()