Gašić obišao taktičko-tehnički zbor policije na Kalemegdanu

Povodom Dana MUP-a i Dana policije na Kalemegdanu je održan taktičko-tehnički zbor na kome je policija prikazala veštine, opremu i vozila koja koristi

04.06.2023. 17:15
  • Podeli:

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je taktičko-tehnički zbor policije, organizovan na Kalemegdanu, u okviru obeležavanja Dana policije i Dana MUP-a.

On se upoznao sa tehničkom opremom i vozilima koje policija svakodnevno koristi i uverio u sposobnosti i spremnost pripadnika MUP-a.

Gašić je tokom obilaska prisustvovao treningu pripadnika džudo kluba "Žandarmerija", koji je jedan od najtrofejnijih džudo klubova u Srbiji i koji je na Kalemegdanu privukao veliku pažnju građana, posebno onih najmlađih.

Ministar je, takođe, ministar je na Kalemegdanu mogao da vidi specijalna vozila sa kojima raspolaže "Žandarmerija".

Gašić je tokom obilaska razgovarao sa pripadnicima saobraćajne policije, pripadnicima rečne i ronilačke jedinice, pripadnicima Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku, Vatrogasne službe i drugih policijskih jedinica, ali je video i službene pse i konje koji pripadnicima MUP-a pomažu u obavljanju svojih dužnosti.

Na Kalemegdanu je, povodom Dana MUP-a i Dana policije, održan taktičko-tehnički zbor na kome je policija prikazala veštine, opremu i vozila koja koristi.

Građani su mogli da se upoznaju sa preventivnim projektima koje sprovodi MUP i sa metodama rada različitih organizacionih jedinica policije.

Program je posebno bio prilagođen najmlađima koji su, uz druženje sa policajcima i igru, imali priliku da se bolje upoznaju sa radom policije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()