Grenel: Kurti jutros pokazao srednji prst, crvena linija je pređena

Grenel se referirao na jutrošnje hapšenje Srbina u Kosovskoj Mitrovici

13.06.2023. 16:39
  • Podeli:
Ričard Grenel_Richard Grenell_Foto Profimedia-63c66f3f0f392.webp Foto: Profimedia

Nekadašnji specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel poručio je danas, nakon hapšenja Srbina u Severnoj Mitrovici, da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti na zahteve SAD i EU za smirivanje krize odgovorio "srednjim prstom" i daljom eskalacijom situacije.

Grenel je na Tviteru podsetio da su "Džo Bajden i Evropljani prošle nedelje povukli crvenu liniju".

"Rekli su da Aljbin Kurti mora odmah da deeskalira situaciju i pokrene nove izbore. Kurti im je jutros pokazao srednji prst i dodatno eskalirao situaciju. Još jedna crvena linija je pređena - zemlje ne poštuju Džoa Bajdena", napisao je Grenel.

On je objavio snimak današnjih dešavanja u Severnoj Mitrovici, kada su kosovski specijalci u akciji hapšenja Srbina upirali duge cevi u prolaznike.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()