Grenel: Kurti seje haos, SAD mora oštrije da reaguje

Kurti je jednostrano prekršio Briselski i Vašingtonski sporazum, istakao je bivši izaslanik Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine, koji je pozvao Vladu Srbiju da, bez odlaganja, te sporazume primeni

11.12.2022. 09:57
  • Podeli:
Ričard Grenel_Richard Grenell_Foto Chris Kleponis_CNP_Newscom_Pixsell-639599ae357ae.webp Foto: Chris Kleponis / CNP / Newscom / Pixsell

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti stvara haos na severu Kosova i Metohije, smatra bivši izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel, koji je pozvao američki Stejt department da bude oštriji prema njemu.

"Kosovski premijer Aljbin Kurti jednostrano stvara haos na severu i očigledno pokušava da skrene pažnju naroda Kosova sa svoje katastrofalne ekonomske politike", naveo je Grenel sinoć na Tviteru.

On je ukazao da je Kurti jednostrano prekršio Briselski i Vašingtonski sporazum.

"On je odbacio svaku američku ideju koja mu je predstavljena. I američki Stejt department mora da bude oštriji prema njemu. On nastavlja da seje haos", poručio je Grenel.

Grenel je ocenio i da je reakcija ambasadora zemalja Kvinte na odlaganje izbora na KiM "reaktivna, spora i slaba".

Istovremeno je pozvao Vladu Srbiju da, bez odlaganja, primeni Briselski i Vašingtonski sporazum.

"Samo zato što Kurti krši ove sporazume nije izgovor za Srbiju da prestane da poštuje svoje obaveze. Potrebno nam je odmah američko vođstvo", zaključio je Grenel.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()