Hil: Srbiji je potrebna energetska nezavisnost od Rusije

Američki ambasador ističe da su SAD tu da Srbiji pomognu u tome

11.10.2022. 13:32
  • Podeli:
kristofer-hil-tanjug.jpg

Srbiji je potrebna diversifikacija i da se odmakne od Rusije po pitanju nabavke energenata, izjavio je ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kristofer Hil.

Odgovarajući na pitanje novinara kako vidi dogovor Srbije i Mađarske o izgradnji naftovoda koji bi omogućio da se Srbija snabdeva "jeftinijom naftom sa Urala priključenjem na naftovod 'Družba'", što su potvrdile mađarske vlasti, Hil je rekao da nije u poziciji to da komentariše, jer ne zna detalje, ali da je Srbiji potrebno da se odmakne od Rusije po pitanju energenata.

"Ne znam da li sam u poziciji da komentarišem, ne znam detalje, ali Srbiji je potrebno da diverzifikuje svoj energetski sistem I da se odmakne u tom pogledu od Srbije. Trenutno se radi mnogo toga da se pomogne Srbiji da se odmakne od Rusije i prestane da bude zavisna od ruskih energenata", rekao je Hil novinarima na Nacionalnoj akademiji za javnu upravu, gde je govorio na konferenciji "Američka administracija kroz prizmu karijernog diplomate".

Američki ambasador je dodao da su Sjedinjene Američke Države tu da pomognu Srbiji da postane nezavisna od Ruske Federacije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()