Hovenijer: Očekujemo od Prištine da preduzme akcije za deeskalaciju

Prema njegovim rečima Priština mora da pronađe rešenje za sever

01.08.2023. 16:46
  • Podeli:
hovenijer ambasador twitter @USAmbKosovo-1668015702971.webp Foto: Twitter @USAmbKosovo

Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer ponovo je pozvao Prištinu da preduzme akcije za deeskalaciju situacije na severu i sprovođenje Ohridskog sporazuma.

"Mislimo da je važno postići dalju deeskalaciju na severu i da se izbegnu slučajevi u kojima se dešavaju nasilni akti. Ovo pomaže Kosovu da postigne evroatlantske integracije. Naš fokus je da Ohridski sporazum implementiramo na obe strane. Očekujemo od Vlade Kosova da stvori okolnosti i preduzme akcije koje će deeskalirati situaciju", rekao je on novinarima, prenosi Ekonomija onlajn.

Prema njegovim rečima Priština mora da pronađe rešenje za sever.

"Za Kosovo je važno da se hitno radi na pregovorima sa lokalnim Srbima kako bi oni bili deo procesa", rekao je Hovenijer.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()