Ismailji: Srbi na KiM mogu da primaju isplate, ali samo u evrima

On je dodao da „nikome nije zabranjeno da prima sredstva, nikome nije zabranjeno da drži dinare u džepu, nikome nije zabranjeno da konvertuje”

05.02.2024. 12:13
  • Podeli:
koverta_pare_evri-64412bacb77f1.webp Foto: Pixabay

Guverner Centralne banke tzv. Kosova Ahmet Ismailji izjavio je danas da Srbi na KiM mogu da primaju pomoć i uplate iz centralne Srbije, ali da one moraju biti sprovedene ''službenim i legalnim putem'' i u evrima.

On tvrdi da uredba o zabrani dinara nema veze sa određenom populacijom, i dodao da će ''vreme pokazati'' da će i Srbi na KiM biti oni koji će imati koristi od te odluke, prenela je Ekonomija Onlajn.Uveravam vas da će ti građani kada otvore bankovne račune, kada budu u finansijskom sistemu, imati koristi, i biti ravnopravni učesnici'', rekao je Ismailji.

On je dodao da „nikome nije zabranjeno da prima sredstva, nikome nije zabranjeno da drži dinare u džepu, nikome nije zabranjeno da konvertuje”, ali da je u „pravnom sistemu Kosova, evro jedino sredstvo plaćanja”. „Zainteresovani smo da Srbi prihvate bilo kakvu pomoć od Srbije, ali legalnim, transparentnim kanalima'', rekao je guverner centralne banke tzv.Kosova, prenosi Tanjug.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()