Jedinica Vojske Srbije vratila se iz mirovne misije UN u Libanu

U prethodnih šest meseci ova jedinica, po nameni vod za zaštitu snaga, bila angažovana na zadacima obezbeđenja baze u kojoj je smešten italijanski kontingent međunarodnih snaga Ujedinjenih nacija.

16.03.2023. 21:45
  • Podeli:
redovna-zamena-jedinice-vojske-srbije-u-misiji-un-u-libanu-mart2023-13-6413635e199f9.webp Foto: Vojska Srbije

Jedinica Vojske Srbije iz sastava Komande za obuku, koja je od oktobra prošle godine bila u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu, vratila se u Srbiju nakon uspešnog završetka svog angažovanja u misiji, saoštilo je Ministarstvo odbrane Repulike Srbije.

Navodi se da je u prethodnih šest meseci ova jedinica, po nameni vod za zaštitu snaga, bila angažovana na zadacima obezbeđenja baze u kojoj je smešten italijanski kontingent međunarodnih snaga Ujedinjenih nacija.

Kao i njihovi prethodnici u ovoj misiji, pripadnici Vojske Srbije su u složenim bezbednosnim uslovima profesionalno i odgovorno realizovali sve zadatke i tako na najbolji način opravdali ugled srpskog vojnika i Vojske Srbije u međunarodnom okruženju.

Zamena srpskog voda za zaštitu snaga izvršena je ove nedelje u Libanu, uz prisustvo komandanta italijanskog kontingenta, a na ceremoniji upriličenoj tim povodom pripadnicima Vojske Srbije uručene su medalje Ujedinjenih nacija za uspešno učešće u misiji.

Na istim zadacima u ovoj bliskoistočnoj zemlji narednih šest meseci biće angažovana jedinica takođe iz Komande za obuku, koja je u zonu operacije upućena početkom ovog meseca, navodi se u saopštenju.

Vojska Srbije učestvuje u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu od 2010. godine, a pored voda za zaštitu snaga, u ovoj operaciji angažovala je i pešadijsku četu, štabne oficire u komandi misije i grupu specijalističkih oficira zaduženih za podršku srpskom kontingentu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()