Jovanov: Primenili smo 54 preporuke ODIHR-a

U Skupštini Srbije nastavljena je sednica

22.04.2024. 19:39
  • Podeli:
skupština nemanja jovanović tanju-6626a02f6ac58.webp Foto: Nemanja Jovanović Tanjug

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Milenko Jovanov izjavio je danas na sednici Skupštine Srbije da niko ko drži do časti ne bi tvrdio da aktuelna vlast nije primenila nijednu preporuku ODIHR, jer su, kako je rekao, od 2019. do 2022. primenjene 54 preporuke.

On je zapitao opoziciju zašto nisu sproveli nijednu preporuku ODIHR dok su oni bili na vlasti.

"Napravili smo 54 koraka u odnosu na ono što ste vi uradili kada ste bili na vlasti i tada je rezultat bio nula. Raspoloženi smo da primenimo i sve ostale preporuke ODIHR i o tome ćemo razgovarati i narednih dana, a jedna od njih je da jedan birač može da podrži sve izborne liste", rekao je Jovanov.

"Za 12 godina opozicije vi niste uspeli da pronađete 17.000 ljudi koji će da vam čuvaju kutije. To je bila osnovna obaveza svake ozbiljne političke stranke u periodu o kome pričate. Svi zajedno ne možete da pokrijete tri okruga i onda tražite u drugima krivce za to što nemate organizaciju", rekao je Jovanov.

On je naveo da će se razgovarati i o komisiji koju je opozicija tražila da vrši kontrolu biračkog spiska, kao i o medijima jer, kako je rekao, ''nisu zadovoljni načinom na koji izveštava RTS''.

Jovanov navodi da ''na RTS prikazuju potpuno iskrivljenu realnost'', dodajući da je to ''možda zato što su urednici iz bivše garniture".

Narodni poslanik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović rekao je da se došlo u ovu situaciju nakon 17. decembra i ''izbora prepunih neregularnositi'' što su, kako  tvrdi, ''potvrdile brojne posmatračke misije''.

On je izneo i tvrdnju da je vlast i posle izbora nastavila da nelegalno dovodi birače i da nijedna ODIHR-ova preporuka nije sprovedena.

Poručio je da nema mogućnosti za slobodne izbore i optužio vlast da nastavlja sa, kako je rekao, ''prislilnim grupnim glasanjem, kupovinom glasova, ucenjivanjem birača''.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()